Hoş geldin!

Bize kaydolarak, topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilecek, paylaşabilecek ve özel mesajlaşabileceksiniz.

Şimdi Kaydol!

DirectAdmin Kurulumu

DirectAdmin Kurulumu
Sistem Gereksinimleri

İşletim Sistemi

Sürüm

Mimari

CloudLinux / RHEL / CentOS

78

64-bit

RHEL / Rocky Linux / AlmaLinux

8

64-bit

RHEL / Rocky Linux / AlmaLinux

9

64-bit, Arm64 (PRO PACK)

Debian

101112

64-bit, Arm64 (PRO PACK)

Ubuntu

18.0420.0422.04

64-bit, Arm64 (PRO PACK)

DirectAdmin'ın kurulumu, öncelikle sunucunuzun işletim sistemine uygun olarak gereken adımları takip etmeyi içerir. Aşağıda genel bir rehber sunuyorum, ancak her adımı dikkatlice takip etmeniz ve resmi DirectAdmin belgelerini kontrol etmeniz önemlidir, çünkü işletim sistemine ve DirectAdmin sürümüne bağlı olarak adımlar değişebilir.

Not: DirectAdmin sürümleri güncellendiğinde veya işletim sistemleri değiştiğinde, aşağıdaki adımlar güncellenebilir. Bu yüzden resmi kaynakları kontrol etmekte fayda var.

Sunucu Hazırlığı:

• Sunucunuzun minimum sistem gereksinimlerini karşıladığından emin olun. DirectAdmin, genellikle CentOS ve Red Hat gibi popüler Linux dağıtımlarında kullanılır.
  • Sunucunuzda güncellemeleri yapmak için SSH üzerinden sunucunuza erişin.

Lisans Alma:

• DirectAdmin kullanmak için bir lisans satın almanız gerekebilir. Resmi DirectAdmin web sitesinden lisans alabilirsiniz.

Kurulum:

• SSH üzerinden sunucunuza erişin.
  • Plesk resmi web sitesinden kurulum komutlarını alın. Komutlar dağıtımınıza göre değişebilir.
  • Kurulum için örnek kod: bash <(curl -fsSL https://download.directadmin.com/setup.sh) 'Verilen lisans anahtarı buraya girilmelidir'

Kurulum Sihirbazı:

Kurulum sihirbazı başladığında, gerekli bilgileri girerek ve yönergeleri takip ederek kurulumu tamamlayabilirsiniz. Bu bilgiler genellikle lisans anahtarı, sunucu adı, IP adresi, yönetici kullanıcı adı ve parolası gibi bilgileri içerir.

Kurulum Sonrası Ayarlar:

Kurulum tamamlandığında, DirectAdmin arayüzüne web tarayıcınız üzerinden erişebilirsiniz. Genellikle http://<sunucu_ip>:2222 adresi kullanılır.

Yönetici kullanıcı adı ve parolanızı kullanarak DirectAdmin'e giriş yapabilirsiniz.

Lisans Etkinleştirme:

Kurulum sonrasında lisans anahtarınızı etkinleştirmeniz gerekebilir. DirectAdmin arayüzünden bu işlemi yapabilirsiniz.

Alan Adları ve Diğer Ayarlar:

DirectAdmin arayüzü üzerinden domainler, web siteleri, e-posta hesapları ve diğer sunucu bileşenlerini yönetebilirsiniz.

Yukarıdaki adımları dikkatlice takip etmek, DirectAdmin'ı sunucunuza başarıyla kurmanıza yardımcı olacaktır. Ancak, resmi belgeleri incelemek ve işletim sistemi spesifik adımları takip etmek de önemlidir.

Geri