Hoş geldin!

Bize kaydolarak, topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilecek, paylaşabilecek ve özel mesajlaşabileceksiniz.

Şimdi Kaydol!

Linux cPanel Kurulumu

Linux cPanel Kurulumu
Sistem Gereksinimleri

İşletim Sistemi

Sürüm

Mimari

CloudLinux / RHEL / CentOS

6, 78

64-bit

RHEL / Rocky Linux / AlmaLinux

8, 9

64-bit

Debian

101112

64-bit, Arm64 (PRO PACK)

Ubuntu

20.0422.04

64-bit, Arm64 (PRO PACK)

cPanel, sunucu yönetimi ve web hosting hizmetleri sağlamak için yaygın olarak kullanılan bir kontrol panelidir. cPanel kurulumu, genellikle önceden belirlenmiş bir işlem takip ederek gerçekleştirilir. Ancak, işletim sistemi ve dağıtımınıza bağlı olarak adımlar değişebilir. İşte genel bir rehber:

Not: cPanel'ın resmi belgeleri ve rehberleri, kurulum süreci boyunca size rehberlik edecektir. Aşağıdaki adımlar, genel bir anlayış sunmaktadır, ancak lütfen resmi belgelere başvurun ve talimatları dikkatlice izleyin.

Lisans Alma:

• cPanel kullanabilmek için bir lisans almanız gereklidir. cPanel'ın resmi web sitesinden lisans satın alabilirsiniz.

Sunucu Hazırlığı:

• Sunucunuzun gereksinimleri karşıladığından emin olun. cPanel genellikle CentOS, Red Hat Enterprise Linux veya CloudLinux gibi desteklenen Linux dağıtımlarında kullanılır.

İşletim Sistemi Hazırlığı:

• cPanel'ı kurmak için temiz bir işletim sistemi kurulumu gerekebilir. İşletim sistemi kurulumunu tamamladıktan sonra sunucunuza SSH üzerinden erişin.

cPanel Kurulum Dosyasını İndirme:

Kurulumun Tamamlanması:

• Kurulum tamamlandığında, cPanel'e erişebilirsiniz. Genellikle https://<sunucu_ip>:2087 adresi üzerinden erişilebilir.

cPanel'e Giriş:

• cPanel'e giriş yapmak için, yönetici kullanıcı adı ve parolanızı kullanmanız gerekecektir. Bu bilgileri kurulum sırasında belirttiyseniz kullanacaksınız.

Lisans Etkinleştirme:

• Kurulum tamamlandıktan sonra lisansınızı etkinleştirmeniz gerekebilir. cPanel arayüzünden bu işlemi yapabilirsiniz.

Kurulum Sonrası Ayarlar:

• cPanel arayüzü üzerinden domainler, web siteleri, e-posta hesapları ve diğer sunucu bileşenlerini yönetebilirsiniz.

cPanel'ın kurulumu genellikle özel bir rehberlik içerir ve her adımı dikkatlice takip etmek önemlidir. İşletim sisteminize ve cPanel sürümüne bağlı olarak adımlar değişebilir, bu nedenle resmi belgelere başvurmanız gerekebilir.

Geri